برخی دانشگاه ها جزئیاتی از شهریههای دانشگاههای خود در دورههای نوبت دوم و پردیس خودگردان در مقطع کارشناسی ارشد ارائه کردند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به اعلام نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته و نزدیک شدن به کنکور سراسری و مباحث مربوط به آنها، بسیاری از داوطلبان در انتخاب هر کدام از انواع آموزش از جمله روزانه، نوبت دوم، پردیس خودگردان، مجازی و نیمه حضوری دچار تردید می شوند که مزایا، معایب و بخصوص شهریه آنها نسبت به یکدیگر به چه شکل است. از این رو بر آن شدیم تا بخشی از شهریه دانشگاهها را در یکجا جمع کنیم.
توجه شود که این مبالغ (در برخی موارد) از جانب مسئول مربوطه به صورت حدودی مشخص شده و میزان اصلی شهریهها در آینده نزدیک با نظر هیات امنای هر دانشگاه تعیین میشود.
اعلام شهریه قطعی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران
حسین حسینی معاون آموزشی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه شهریههای ثابت برای ورودیهای سال ۱۳۹۵ تا پایان سال تحصیلی آنان ثابت بوده و تغییر نمیکند، گفت: به استناد مصوبه دفتر هیاتهای امنا و هیات های ممیزه مرکزی و شورای مرکزی دانشگاهها، شهریه ثابت و متغیر رشتههای تحصیلی مقاطع دانشگاه تهران اعلام شد که شهریه سال تحصیلی این دانشگاه هم به میزان ۱۰ الی ۱۵ درصد نسبت به سالهای قبل در تمامی مقاطع تحصیلی افزایش یافته است.
معاون آموزشی دانشگاه تهران جدول شهریهها را مطابق زیر اعلام کرد:
افزایش ۱۵ درصدی شهریه دانشگاه پیام نور
محمد حسنی مدیر امور مالی دانشگاه پیام نور در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: افزایش شهریه دانشگاه پیام نور با نظر هیات امنای دانشگاه صورت می گیرد ولی به طور کلی طبق مصوبه وزارت علوم سالی ۱۵ درصد افزایش شهریه را در هر سال داریم.
مدیر امور مالی دانشگاه پیام نور با بیان اینکه تفاوتی بین شهریه رشته های مختلف در گروه های مختلف از قبیل فنی و مهندسی با رشته های علوم انسانی وجود ندارد، یادآور شد: شهریه ثابت کارشناسی ارشد پیام نور در سال تحصیلی ۹۵-۹۶ برای کلیه ورودی ها و کلیه رشته ها ۷۱۴ هزار تومان است.
افزایش ۲۵ درصدی شهریه دانشگاه غیرانتفاعی
علی آهون منش رییس دانشگاه غیرانتفاعی و موسسات غیردولتی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به میزان افزایش شهریه دانشجویان این دانشگاه اظهار داشت: افزایش شهریه دانشگاه های غیر انتفاعی بستگی به تصمیمات هیئت امنای هر دانشگاه دارد ولی بنا بر دستور العمل ابلاغی بوسیله شورای مرکزی این دانشگاه بین ۱۵ تا ۲۵ درصد باید باشد.
وی ادامه داد: میزان شهریه متغیر دانشجویان قدیمی ۱۵ درصد است و شهریه ثابت و متغیر دانشجویان جدید الورود به اندازه ۱۵ درصد بر حسب نظر اعضای هیئت امنای هر دانشگاه می تواند باشد.
رییس دانشگاه غیر انتفاعی و موسسات غیر دولتی یاد آور شد: دانشجویانی که توانایی پرداخت شهریه دانشگاهی خود را به صورت یک جا ندارند با اخذ وام از صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم می توانند شهریه خود را به صورت اقساطی بپردازند.
دانشگاه امیرکبیر افزایش شهریه بیشتر از ۲۰ درصد ندارد
احمد معتمدی رییس دانشگاه امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان عنوان کرد: معمولا تصمیم برای تغییر شهریه بر اساس نظر هیات امنای دانشگاه است و فعلا تصمیم نهایی برای تغییر آن گرفته نشده و همانند سال ۹۴ است. علاوه بر این هیات امنا حداکثر ۱۵ تا ۲۰ درصد را بعنوان حد در نظر گرفته تا تغییرات از این مقدار بیشتر نشود.
وی با بیان اینکه به افزایش ۲۰ درصدی فکر نمی کنیم، ادامه داد: در بعضی موارد حداکثر تا ۱۵ درصد و در برخی موارد دیگر اصلا تغییری را لحاظ نمی کنیم چرا که وقتی دانشجویان توان پرداخت را نداشته باشند، سطح دوره هم به تبع آن افت پیدا می کند.
رییس دانشگاه امیرکبیر شهریه این دانشگاه را مطابق جداول زیر دانست:
شهریه دانشجویان نوبت دوم مقطع کارشناسی ارشد ورودی سال ۹۵
شهریه ثابت به ازای هر نیمسال: ۷٫۷۰۰٫۰۰۰ ریال
شهریه متغیر به ازای هر واحد درس نظری: ۱٫۸۰۰٫۰۰۰ریال
شهریه متغیر به ازای هر واحد درس عملی: ۲٫۷۰۰٫۰۰۰ریال
شهریه متغیر به ازای هر واحد پروژه نظری: ۳٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال
شهریه دانشجویان دوره آموزش الکترونیکی مقطع کارشناسی ارشد ورودی سال ۹۵
شهریه ثابت به ازای هر نیمسال: ۱۲.۵۴۰.۰۰۰ ریال
شهریه متغیر به ازای هر واحد درس نظری: ۲.۶۴۰.۰۰۰ ریال
شهریه متغیر به ازای هر واحد پروژه: ۵.۵۴۴.۰۰۰ ریال